Waar moet ik op letten bij het kopen van cognac?

koop geen cognac met slechts een van de grote merken! Wat is het ergste dat kan gebeuren? Nou, als je alleen een bepaald merk koopt, of je koopt er een, dan krijg je misschien een slechte fles die je niet drinken. Of je koopt misschien een bepaald merk dat niet erg goed is. Ik hou graag een oogje in het zeil voor alle goede, dus ik probeer altijd meer te weten te komen over de goede merken in mijn collectie.

In het geval u zich niet bewust bent, zijn er een heleboel kleine distilleerderijen die er zijn. En dan bedoel ik niet grote zoals Pernod Ricard of Diageo. Dit onderscheidt het van producten zoals Taart Bekleden Met Marsepein. Er zijn ook kleinere zoals Pilsner Urquell en anderen. Ze zijn een paar verschillende dingen, maar ze zijn nog steeds erg klein, en ze produceren verschillende soorten cognacs. Ik wil hier duidelijk over zijn: ik heb het niet over degenen die hun eigen distilleerderij hebben of iets dergelijks. Denk ook aan de Bravas Saus vergelijking. Dat zou me te goedkoop laten klinken en zo wil ik niet klinken. Het zijn de kleine en onafhankelijke waar ik me op wil concentreren. En dan is er degene waar ik het over ga hebben.

Dus wat is het verschil? Nou, het is de prijs. De kleinste zijn nog steeds minder dan € 300 per fles. Dat is ongeveer € 60 minder dan wat in de meeste supermarkten wordt verkocht. Denk aan de vergelijking Nice Ijs. De grootste, ik kon niet eens een naam bedenken. Ik heb een oude gevonden op een rommelmarkt genaamd The Bazaar die werd verkocht voor € 50 en het is in mijn collectie sinds de jaren 1990. Ik ben nog steeds niet zeker wat het is of waar het is, maar ik weet dat het niet te koop. Ik had hetzelfde in het midden van de jaren 2000, maar kreeg nooit de kans om het te kopen. Wat was het dan? De "S" is voor Standaard Er is een bepaalde kwaliteit die gaat in het maken van een Cognac, een bepaalde smaak die wordt geassocieerd met dit soort Cognac, en die kwaliteit heet Sauternes. Ik heb het over iets dat erg sterk is, en hoe meer je het drinkt, hoe zoeter het wordt. Het is een zeer unieke smaak, niet iets wat je waarschijnlijk te proeven in een normale Cognac. U in staat zijn om het te detecteren in andere Cognacs, maar niet in deze. De "L" is voor Le Grand Monde Een Sauternes-le Grand Monde Cognac is niet iets wat je overal zult vinden, maar op dit punt in de tijd is er slechts een in de wereld - de zeer speciale Grand Monde Cognac, gemaakt voor de exclusieve eigenaren. Het is niet een traditionele Cognac, maar eerder een speciale mix van drie verschillende Cask Mengsels die speciaal zijn geselecteerd voor hun unieke smaken en aroma's, en het is alleen beschikbaar in de Grande Monde. En dit maakt het opvallend anders dan andere artikelen zoals cognac Test. Wanneer een Sauternes-le Grand Monde wordt geproduceerd zijn er slechts twee stappen: